Jesteśmy na facebooku

Logowanie Rejestracja

Zaloguj się
Jeśli nie masz konta, zarejestruj się.

Mega Śniadania... warsztaty kulinarne i porady dietetyczne
Organizator: mEATing - warsztaty i pokazy kulinarne

16 lutego 2019 Lublin
Lublin
Rozpoczęcie: 16.2 09:00
Zakończenie: 16.2 13:00
Cennik:
Do 6 lutego 179 zł, od 7 lutego: 209 zł

mEATing i ComplEAT jako duet na pierwszych w tym roku warsztatach! Przedstawiamy osobę, która po raz pierwszy zagości na warsztacie w mEATing - Agnieszka Cioś jest dietetykiem klinicznym i psychodietetykiem. Prowadzi w Lublinie dwa gabinety dietetyczne, lubi eksperymentować z dietami, wprowadzać niecodzienne i nowoczesne schematy żywieniowe, a przy tym zaskakiwać. W swoim dwudziestokilkuletnim życiu doświadczyła już pracy jako trener personalny, manager klubu sportowego i szkoleniowiec, jednak dietetyka i jedzenie jest tym, co bez końca ją pochłania.

Jej pasją jest nie tylko leczenie za pomocą pożywienia. Uwielbia także gotować, w szczególności bez przepisu. Intuicja jest najlepszym kucharzem.

Agnieszka będzie towarzyszyła nam na warsztacie, a więc będziecie mieć niebywałą okazję skorzystać z jej wiedzy i doświadczenia podczas trwania naszego spotkania. To niebywała okazja, aby zapytać o kwestie związane z żywieniem i rozwiać swoje wątpliwości dotyczące powszechnie panujących mitów dietetycznych. To, co jesz i jak jesz, wpływa nie tylko na Twój wygląd, ale także samopoczucie.

Od strony stricte kulinarnej/warsztatowej:
Na tym warsztacie dowiesz się i przede wszystkim nauczysz się robić jedne z najbardziej znanych klasyków śniadaniowych. Przeniesiemy się w kulinarną podróż do USA, Wielkiej Brytanii, Tunezji i Izraelu oraz Grecji. Nie zabraknie także wariacji na pyszne polskie śniadanie w nieco innym wydaniu. Zobaczymy co się jada poza granicami naszego kraju. Ale tak naprawdę - skąd by się nie wywodziły te śniadania, można je uznać za jedne z ciekawszych opcji na początek dnia. Potrawy te z pewnością dostarczą Ci mnóstwa energii na podbój świata : )

Menu, rzecz jasna z małym twistem:
+ jajka po benedyktyńsku z jajkiem poszetowym, awokado, szynką na polskim podpłomyku oraz z "wędzonym" sosem holenderskim
+ kaszanka z zielonymi warzywami, wędzonym boczkiem, jajem przepiórczym i sosem owocowym
+ aromatyczna szakszuka z ziołami, fetą, jajkami, marynowanym burakiem
+ parowana, kremowa ale niesmażona jajecznica z grzybami i palonym kalafiorem
+ pasta Fava z grochu, z oliwą, cytryną, karmelizowaną cebulą, prażonymi orzechami i miodem z zielonym groszkiem na domowym chlebie.

Smakowicie brzmi, prawda? Po tym warsztacie wyjdziesz z porządną dawką wiedzy kulinarnej. Poznasz wiele trików, które ułatwią Ci życie w kuchni. A to wszystko oczywiście w doskonałej atmosferze pośród ludzi takich jak Ty - pasjonatów dobrego i smacznego jedzenia! Bez względu na poziom Twojego doświadczenia w podbojach kuchennych, z pewnością ten warsztat jest dla Ciebie!

Uwaga, uwaga!

Na warsztacie dowiesz się jak zrobić swój własny zakwas na chleb - tak naprawdę zaczniesz go robić. Podzielę się z Tobą moją wiedzą na temat domowego chleba, a jeśli zechcesz, ukradniesz ode mnie trochę mojego zakwasu : ) Dlatego pamiętaj aby wziąć ze sobą na warsztat słoik lub inny pojemnik na zakwas!

Jeśli wiesz lub podejrzewasz, że nie zjesz wszystkiego, co przygotujesz na warsztacie, zaopatrz się w dodatkowe pojemniki wielokrotnego użycia na jedzenie - starajmy się zadbać o czystsze środowisko ; ) Jeśli z jakichś przyczyn nie będziesz ich mieć ze sobą, coś zorganizuję na miejscu ; )

Liczba miejsc ograniczona. Decyduje kolejność zgłoszeń i opłat, a pula tańszych biletów to tylko 6.

Cena: do 6 lutego: 179 zł, od 7 lutego: 209 zł

ZAPISY:

http://www.m-eat(...)-lublin/


Posiadasz voucher? Zapisz się normalnie na warsztat przez formularz kontaktowy, wpisując w polu Uwagi informację o posiadanym voucherze.

Dlaczego warto wziąć udział w warsztacie kulinarnym?
+ będziesz pracować na indywidualnym stanowisku
wszystkie przepisy będziesz mógł odtworzyć bez problemu w swoim domu
+ jeśli nie dasz rady wszystkie zjeść, co przygotujesz, będziesz mógł zabrać jedzenie na wynos
+ poznasz tricki i techniki kulinarne, dzięki którym rozwiniesz swój talent kulinarny
+ zapoznasz się być może z produktami, o których wcześniej tylko słyszałeś
+ spotkasz ludzi podobnych do siebie - smakoszy, miłośników dobrego jedzenia i gotowania

Warsztat poprowadzi:
Dawid Furmanek - pomysłodawca i właściciel mEATing - warsztaty kulinarne, łowca smaków podróżniczych. Doświadczenie kulinarne zdobywał także w kilku lubelskich restauracjach, ale stawia na nieustanne samodoskonalenie się. W jego warsztatach uczestniczą zarówno amatorzy jak i kucharze z profesjonalnych restauracji. Dwukrotnie członek komisji Programu Miejsca Inspiracji w Lublinie (Urząd Miasta Lublin), które za zadanie ma wyłonienie inspirujących miejsc w Lublinie (hoteli, restauracji, kawiarni). Także dwukrotnie przewodniczący jury w konkursie Gotuj z Kurierem Lubelskim. Ambasador pierwszego edycji Lublin Restaurant Week. Je, gotuje, pisze, analizuje, recenzuje - od prawie 5 lat prowadzi autorskiego bloga kulinarnego RightBehindTheKitchen.blogspot.com, który znalazł się w rankingu 10 najlepszych blogów kulinarnych Gazety Wyborczej. Z wykształcenia pedagog i absolwent studiów podyplomowych z psychologii komunikacji społecznej, trener, coach biznesu. Doradza restauracjom, tworzy koncepcje oraz opracowuje graficzne projekty menu restauracji.

790509780

Komentarze - bądź pierwszy!

Strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając z naszej strony wyrażasz zgodę na używanie cookies, zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. Zapoznaj się z naszą polityką plików cookies.
Akceptuję politykę plików cookies